DECORATIE OP DE DRAAISCHIJF   MET BLAYNE KNOX

BESCHRIJVING

Dit is in feite het toevoegen van de decoratie aan het stuk tijdens het draaien. Deze workshop is voor de meer ervaren kunstenaar die een unieke decoratie op zijn werk wil. Deze workshop zal decoratiemethoden tonen voor alle ovens, inclusief houtstook. Dit is een praktische workshop met demonstraties en instructies voor elke techniek. Methoden die in deze workshop worden behandeld, worden weergegeven in de foto's, plus variaties op deze methoden. Dit omvat ook de nieuwste slipversieringsmethode van Blayne.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Wil je je inschrijven voor deze workshop? Maak gebruik van ons online inschrijvingsformulier! Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.
Deze workshop is voor de meer ervaren kunstenaar die een unieke decoratie op zijn werk wil. Deze workshop zal decoratiemethoden tonen voor alle ovens, inclusief houtstook. Dit is een praktische workshop met demonstraties en instructies voor elke techniek. Methoden die in deze workshop worden behandeld, worden weergegeven in de foto's, plus variaties op deze methoden. Dit omvat ook de nieuwste slipversieringsmethode van Blayne.

Wil je de technieken oefenen die je tijdens deze workshop hebt geleerd, maar heb je er thuis niet de ruimte of het materiaal voor? Keramiek 15 stelt haar ateliers open op lesvrije momenten. Voor meer informatie over het vrij draaiatelier klik hier.​​​​​​​​​​​​​​
My name is Blayne Knox and I’m a studio potter that has my roots in South Africa but have studied ceramics at the Academy of Fine Arts in Eeklo Belgium. I am a pupil of Ann Mortier a renowned Belgian ceramic artist and teacher. Having a technical background, I have been lucky enough to be able to build and construct almost every piece of equipment needed to make these ceramic works.  After exploring many different methods of ceramics, I hope to pass on ideas and inspiration to others through this site and workshops.  I use a kick wheel and an electric wheel for turned works and use electric, wood and gas-fired kilns. I am a member of Cuesta which is a ceramics group that works out of an old farmhouse in Drongengoedhoeve Knesselare in Belgium. I do give workshops on a range of different decoration techniques.

website: www.blayneknox.com​​​
Deze workshop gaat door in het draaiatelier. ​​​​​​​In dit atelier is er ruimte voor maximum 10 personen. Het atelier heeft een oppervlakte van 35 m² en beschikt over 10 draaischijfen, droog- en opbergrekken, wastafels, een kneedtafel en een manuele kleipers. De keramiekoven vind je terug in de aanpalende ruimte. In het naastgelegen crea-atelier kan je gratis gebruikmaken van de koffie- en theefaciliteiten.​​​​​​​
Deze workshop gaat door op zaterdag 29 augustus 2020 van 9u00 tot 16u30
Volgende benodigdheden breng je mee naar de workshop:
  • draaigereedschap
  • heteluchtpistool (als je een hebt)
  • houten planken om je stukken aan het einde van de dag te vervoeren
  • lunchpakket
De steengoedklei, slibs en kleurpigmenten + andere mediums voor de decoratietechnieken en de koffie worden voorzien in het atelier.​​​​​​​
Voor deze workshop betaal je 95 EUR per persoon voor 1 lesdag van 9u00 tot 16u30.
Je kan je inschrijven door gebruik te maken van ons online inschrijvingsformulier of door ons te contacteren via info@keramiek15.be of telefonisch op +32 474 24 05 23. Je ontvangt een bevestigingsmail met de vraag het inschrijvingsgeld over te schrijven op rekeningnummer BE38 0018 3922 4272 met vermelding van jouw naam en de workshop waarvoor je je wil inschrijven. Je bent pas ingeschreven nadat we jouw betaling hebben ontvangen. De volgorde van betalen is bepalend voor het definitief toekennen van jouw inschrijving.

Wil je je inschrijving annuleren? Zie onze algemene voorwaarden

Er is steeds een minimum aantal inschrijvingen nodig om een workshop te laten doorgaan. We behouden ons het recht om bij te weinig inschrijvingen een workshop af te gelasten of uit te stellen. Wanneer we een workshop moeten afgelasten, krijg je het volledige inschrijvingsbedrag terugbetaald. 
Heb je nog vragen over deze workshop? Aarzel niet en contacteer ons!​​​​​​​​​​​​​​