SLAB TEXTURE 2020/1 MET BLAYNE KNOX

BESCHRIJVING

Deze workshop is voor alle ervaringsniveaus en is gericht op de kunstenaar die op zoek is naar een alternatieve decoratiemethode. Deze workshop zal alle methoden bevatten die de lesgever gebruikt bij het maken van gescheurde of uitgerekte kleiplaatwerken. Veel van deze methoden kunnen worden gebruikt op wiel gedraaid werk bij decoreren op de wielkop. Dit is een praktische workshop.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Wil je je inschrijven voor deze workshop? Maak gebruik van ons online inschrijvingsformulier! Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

Deze workshop is voor zowel beginners als gevorderden. De behandelde punten omvatten: voorbereiding van kleiplaten, voorbereiding van eenkleiplaat voor kleur, verschillende methoden om het klei-oppervlak te rekken, maken van shalak om te gebruiken op oppervlakken, verschillende methoden om de gebarsten oppervlaktelijnen te versieren / kleuren, en eenvoudige en meer gecompliceerde methoden die de lesgever gebruikt om verschillende vormen te maken van de voltooide platen.

Wil je de technieken oefenen die je tijdens deze workshop hebt geleerd, maar heb je er thuis niet de ruimte of het materiaal voor? Keramiek 15 stelt haar ateliers open op lesvrije momenten. Voor meer informatie over het vrij draaiatelier klik hier.​​​​​​​​​​​​​​
My name is Blayne Knox and I’m a studio potter that has my roots in South Africa but have studied ceramics at the Academy of Fine Arts in Eeklo Belgium. I am a pupil of Ann Mortier a renowned Belgian ceramic artist and teacher. Having a technical background, I have been lucky enough to be able to build and construct almost every piece of equipment needed to make these ceramic works.  After exploring many different methods of ceramics, I hope to pass on ideas and inspiration to others through this site and workshops.  I use a kick wheel and an electric wheel for turned works and use electric, wood and gas-fired kilns. I am a member of Cuesta which is a ceramics group that works out of an old farmhouse in Drongengoedhoeve Knesselare in Belgium. I do give workshops on a range of different decoration techniques.

Deze workshop gaat door in het crea-atelier. In dit atelier is er ruimte voor maximum 18 personen. Het atelier is 70 m² groot en beschikt over droog- en opbergrekken, wastafels, een lichtbak en een kleiwals. In het aanpalende atelier vind je een klei- en strengenpers terug. De koffie- en theefaciliteiten zijn gratis te gebruiken.
Deze workshop gaat door op zaterdag 15 februari 2020 van 9u00 tot 16u30.​​​​​​​
Volgende benodigdheden breng je mee naar de workshop:
  • kleigereedschap
  • kwast +/- 50 mm
  • verfbrander (als je dit hebt)
  • lunchpakket
De klei, slibs en koffie worden voorzien in het atelier.
Voor deze workshop betaal je 95 EUR per persoon voor 1 lesdag van 9u00 tot 16u30.  Klei is niet inbegrepen in deze prijs. Je kan dit aankopen in het atelier aan 7,50 EUR per pak van 10 kg. Afhankelijk van het type klei kan een hogere prijs gevraagd worden. Ook het bakken van jouw werkstukken is niet inbegrepen in de prijs. Wil je je werk laten bakken? Dan kunnen wij dit voor jou doen:  voor de biscuitbak betaal je 7 EUR per kg, voor de glazuurbak, inclusief glazuur, betaal je 9 EUR per kg (de werkstukken worden gewogen na bakking).
Je kan je inschrijven door gebruik te maken van ons online inschrijvingsformulier of door ons te contacteren via info@keramiek15.be of telefonisch op +32 474 24 05 23. Je ontvangt een bevestigingsmail met de vraag het inschrijvingsgeld over te schrijven op rekeningnummer BE38 0018 3922 4272 met vermelding van jouw naam en de workshop waarvoor je je wil inschrijven. Je bent pas ingeschreven nadat we jouw betaling hebben ontvangen. De volgorde van betalen is bepalend voor het definitief toekennen van jouw inschrijving.

Wil je je inschrijving annuleren? Dan doe je dit minstens 14 kalenderdagen voor de start van de workshop. Je stuurt hiervoor een e-mail naar info@keramiek15.be. We betalen dan jouw inschrijvingsgeld terug, verminderd met een administratieve kost van 20 EUR. Annuleer je minder dan 14 kalenderdagen voor het begin van de workshop? Enkel wanneer iemand die op de wachtlijst staat jouw plaats kan innemen, betalen we jouw inschrijvingsgeld terug verminderd met 20 EUR administratiekosten.

Er is steeds een minimum aantal inschrijvingen nodig om een workshop te laten doorgaan. We behouden ons het recht om bij te weinig inschrijvingen een workshop af te gelasten of uit te stellen. Wanneer we een workshop moeten afgelasten, krijg je het volledige inschrijvingsbedrag terugbetaald. Ook als we de workshop moeten uitstellen, kan je kosteloos afzien van jouw inschrijving.
Heb je nog vragen over deze workshop? Aarzel niet en contacteer ons!​​​​​​​​​​​​​​