POTTENDRAAIEN op maandagnamiddag met

Johan Van Schoorisse

BESCHRIJVING

Heb je er altijd van gedroomd om jouw eigen potten te draaien? In deze workshop leren we de basistechnieken om potten te draaien en te glazuren. Je leert potten optrekken, vormgeven en afwerken. Je leert jouw potten afdraaien, decoreren en glazuren. Biscuitbak is niet inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Wil je je inschrijven voor deze workshop? Maak gebruik van ons online inschrijvingsformulier! Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.
In deze workshop leren we de basistechnieken om potten te draaien en te glazuren. Je leert de diverse soorten klei kennen. Je leert klei centreren op de draaischijf. Je leert potten optrekken, vormgeven en afwerken. Gaandeweg leer je om diverse vormen te draaien. Je leert jouw potten afdraaien en decoreren. Je leert handgrepen, tuiten enz. aan te zetten. Je leert jouw werkstukken glazuren. Biscuitbak is niet inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

Wil je de technieken oefenen die je tijdens deze workshop hebt geleerd, maar heb je er thuis niet de ruimte of het materiaal voor? Keramiek 15 stelt haar ateliers open op lesvrije momenten. Voor meer informatie over het vrij draaiatelier klik hier.​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​


​​​​​​​

Deze workshop gaat door in het draaiatelier. ​​​​​​​In dit atelier is er ruimte voor maximum 10 personen. Het atelier heeft een oppervlakte van 35 m² en beschikt over 10 draaischijfen, droog- en opbergrekken, wastafels, een kneedtafel en een manuele kleipers. De keramiekoven vind je terug in de aanpalende ruimte. In het naastgelegen crea-atelier kan je gratis gebruikmaken van de koffie- en theefaciliteiten.​​​​​​​
Deze workshop gaat wekelijks door op maandagnamiddag van 13u30 tot 16u00
​​​​​​​​​​​​​​
Volgende benodigdheden breng je mee naar de workshop:
  • schort
  • pottenbakkersnaald
  • trapeziumafdraai-ijzer
  • houten lomers
  • houten mirettes
  • houten spatel
  • plastic zakken of emmer + deksel om klei in te bewaren
  • klein emmertje + deksel om water in te doen
  • sponsje rond
  • snijdraad nylon
Indien je dit wenst, kan je via Keramiek15 benodigdheden aankopen. Vraag er naar bij jouw lesgever!
Voor deze workshop betaal je 225 EUR per persoon voor 8 lessen van elk 2,5u. Klei is niet inbegrepen in deze prijs. Je kan dit aankopen in het atelier aan 7,50 EUR per pak van 10 kg. Afhankelijk van het type klei kan een hogere prijs gevraagd worden. De biscuit en glazuurbak van jouw werkstukken is niet inbegrepen in de prijs. Voor de bisquit en glazuurbak, betaal je 7 EUR per kg (de werkstukken worden gewogen na bakking).
Je kan je inschrijven door gebruik te maken van ons online inschrijvingsformulier of door ons te contacteren via info@keramiek15.be of telefonisch op +32 474 24 05 23. Je betaald het inschrijvingsgeld door overschrijving op rekeningnummer BE38 0018 3922 4272 met vermelding van jouw naam en de workshop waarvoor je je wil inschrijven. Je bent pas ingeschreven nadat we jouw betaling hebben ontvangen. De volgorde van betalen is bepalend voor het definitief toekennen van jouw inschrijving.

Wil je je inschrijving annuleren? zie onze algemene voorwaarden.

Er is steeds een minimum aantal inschrijvingen nodig om een workshop te laten doorgaan. We behouden ons het recht om bij te weinig inschrijvingen een workshop af te gelasten of uit te stellen. Wanneer we een workshop moeten afgelasten, krijg je het volledige inschrijvingsbedrag terugbetaald. 
Heb je nog vragen over deze workshop? Aarzel niet en contacteer ons!​​​​​​​​​​​​​​